Posts

Showing posts from August, 2015

Artistry Youth Extend - Antipenuaan Untuk Setiap Peringkat Umur

Image
Kenali jenis kulit anda. Sepanjang hidup kita, kulit juga berubah mengikut umur dan ini memerlukan penjagaan yang khusus. Terdapat beberapa elemen yang perlu kita ketahui.

PADA USIA 20-AN HINGGA 30-AN

1. Antioksidan ialah sahabat karib kulit anda
Apakah tanda-tanda awal penuaan. Yup!! Timbulnya garis-garis halus, kekurangan dan kekusaman biasanya muncul pada julat usia ini. Kajian menunjukkan bahawa antioksidan yang digunakan secara topikal seperti Vitamin C dan E serta polifenol boleh membantu melawan kerosakan radikal bebas untuk kulit yang kelihatan lebih muda, lebih lama.

2. Lindungi dengan tabir suria berspektrum luas
Tabir suria berspektrum luas adalah medium yang menghalang sinar UVB yang membahang dan sinar UVA yang menyebabkan penuaan dengan minimum SPF15 harus menjadi amalan biasa walaupun pada hari mendung atau tidak panas. Untuk lebih mudah, pilih produk pelembapan yang mengandungi SPF berspektrum luas.


Youth Extend dari rangkaian produk Artistry merupakan produk terbaik untuk p…

Tips Wajah Cantik Glowing Look

Image
Kulit wajah kita selalu terdedah dengan macam-macam kotoran dan sinaran matahari yang merbahaya. Kalau kita tak belai dan abaikan penjagaan kulit, lama-lama kulit akan jadi kusam, kering dan tak bermaya. Bukan 2-3 tahun je nak pakai kulit tu...kalau boleh nak cantik sampai tua..ye tak... . So..kenalah ada caranya..1. Sentiasa pastikan kita minum air yang banyak..air mineral terbaik.2. Sentiasa cuci muka setiap kali ingin apply make up dan sebelum tidur. Kalau tak cuci make up dan terus tidur, lebihan minyak dan make up akan menyumbatkan liang pori muka. Setiap malam kulit wajah kita akan rehat dan 'tumbuh'. Jika dah tersumbat, apa yang nak ditumbuhkan...3. Pilihan penjagaan kulit yang tepat mengikut jenis kulit. Tak semestinya yang mahal tu bagus. Dan tak semestinya yang murah tu ok. Yang penting mesti sesuai kulit dan produk yg menggunakan bahan-bahan natural.Jom try Artistry...saya sudah guna dan best..anda bila lagi...trial set juga available.Contact me at 0133333095..